Translate

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Ζελένσκι: Από σπαρασσόμενο ηγέτη από τον πόλεμο σε μοντέλο υψηλής ραπτικής

Ζελένσκι: Από σπαρασσόμενο ηγέτη από τον πόλεμο σε μοντέλο υψηλής ραπτικής

του Μάρτιν Άρμστρονγκ

Διαδώστε την αγάπη (Φωτογραφία: Άνι Λάιμποβιτς)

Τα τελευταία μοντέλα για το εξώφυλλο της Vogue δεν είναι άλλα από τον κύριο και την κυρία Ζελένσκι. Οι συντάκτες της Vogue επέτρεψαν στην πραγματικότητα στον πρόεδρο να φορέσει το αγαπημένο στρατιωτικά πράσινο μπλουζάκι, με το οποίο παρελαύνει καθημερινά σαν κάποιο ηρώα κινουμένων σχεδίων.

«Η Τέχνη του Πολέμου» δεν ανέφερε ποτέ να ποζάρεις για ένα περιοδικό μόδας υψηλών προδιαγραφών ως πολεμική στρατηγική. Οι καιροί άλλαξαν. Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση μάρκετινγκ, καθώς εκλιπαρεί τους δυτικούς πολιτικούς για δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Volodymyr και η Olena εμφανίζονται ως νέες και μοντέρνες πολιτικές διασημότητες (celebrities ) για τις οποίες πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια όταν οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι μας τους στέλνουν τα χρήματά μας. Δεν υπάρχει λόγος να διεξαγάγουμε ψηφοφορία ή να αναρωτηθούμε πού δαπανώνται τα χρήματα! Είναι τα καλά παιδιά!

Φαίνεται ότι μόνο οι προηγούμενοι υποστηρικτές του αγοράζουν αυτό το νέο γήπεδο καθώς στο διαδίκτυο φουντώνουν οι  εκκλήσεις των Ζελένσκι που πέφτουν σε κουφούς, στην καλύτερη περίπτωση. Ο πολυεκατομμυριούχος Ζελένσκι φαίνεται να είναι ένας καθημερινός κοινός άνθρωπος ενώ στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά διεφθαρμένος και θέλει ολόκληρος ο κόσμος να υποφέρει μαζί του. Ο μέσος φορολογούμενος που χρηματοδοτεί τις πολεμικές του προσπάθειες δεν μπορεί να αντέξει να αγοράσει ούτε ένα αντικείμενο από τη Vogue, αλλά η Δύση είναι ερωτευμένη με την κουλτούρα των διασημοτήτων. Ας μην ξεχνάμε ότι εμφανίστηκε μέσω βίντεο στα Grammys φέτος, περιτριγυρισμένος από τους πλούσιους και διάσημους σταρ. Η επόμενη γενιά ψηφοφόρων, που θα πληρώσουν το χρέος του Ζελένσκι, επηρεάζονται από αυτές τις διασημότητες και τα περιοδικά. Ο Ζελένσκι χρησιμοποιεί τη δυτική κουλτούρα που έχει εμμονή με διασημότητες για να περιστραφεί ως ο καλός τύπος, αγνοώντας εντελώς την απροθυμία του να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες ή να παραδεχτεί ότι ο ίδιος προκάλεσε αυτόν τον πόλεμο.

Zelensky: From War-Torn Leader to High Fashion Model | Armstrong Economics

Δεν υπάρχουν σχόλια: