Translate

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν τερματοφύλακας…
Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον Εβραίο ομόλογό του Σιμόν Πέρες και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι μέλη της Εργκένεκον, του τουρκικού βαθέως κράτους, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ανοιχτά ότι η κυβέρνηση θέλει να «απελευθερώσει» το κουρδικό κόμμα «καταστρέφοντας το».


Η τουρκική κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο υστερική, βυθίζοντας στην άγνοια και τη τυφλή καταστολή. Παράλογες δηλώσεις, ρατσιστικές, απειλητικές και γελοίες αυξάνονται παράλληλα με τις μαζικές συλλήψεις, που στοχεύουν όλους τους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων που δεν υποκλίνονται στην άγρια ​​καταστολή.
  
Αντιδρώντας στην κριτική από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μπουλέντ Gedikli, δήλωσε ότι «η συμμαχία των Νεοσυντηρητικών-Εργκένεκον» επιδιώκει να δημιουργήσει χάος, κλίμα φόβου και κρίση στη Τουρκία», αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ.


ΑΚΡ: Ο Σαρκοζί, η Μέρκελ, ο Πέρες και ο Οτσαλάν είναι μέλη της ομάδας «Νεοσυντηρητικών-Εργκένεκον» 

Κατηγορούμενη για τη διοργάνωση πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οργάνωση Εργκενεκόν, η οποία θεωρείται «το βαθύ κράτος» ή τουρκική Gladio, διαλύθηκε, σύμφωνα με τη κυβέρνηση, μετά τη σύλληψη ορισμένων ήδη γνωστών προσώπων. 
Όμως, σύμφωνα με κουρδικές πηγές και αναλύσεις, αυτή η κεμαλική οργάνωση αντικαταστάθηκε με την «Πράσινη Εργκενεκόν», που συνδέεται στενά με την αδελφότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σήμερα ζει σε ένα αγροτεμάχιο που αγόρασε στη μέση των βουνών  Pocono στην Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αντιπρόεδρος του ισλαμικού-συντηρητικού κόμματος AKP, δεν διστάζει ακόμη και να κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Γαλλίας και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι μέλη αυτής της οργάνωσης. 
«Στην οργάνωση των Νεοσυντηρητικών-Εργκένεκον, ο τεχνικός της ομάδας είναι ο Shimon Peres (Πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ), ο τερματοφύλακας είναι ο τρομοκράτης ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν (Κούρδος ηγέτης που φυλακίζεται στο νησί του Ιμραλί), οι τρεις αμυντικοί: Νικολά Σαρκοζί, Άνγκελα Μέρκελ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου (πρωθυπουργός του Ισραήλ), οι μέσοι Μεχμέτ Haberal (βουλευτής του CHP, φυλακισμένος για την υπόθεση Εργκενεκόν), Ντογού Περιντσέκ (κεμαλικός πολιτικός και αρνητής του ολοκαυτώματος, φυλακισμένος), Μουσταφά Balbay (βουλευτής του CHP, στη φυλακή), Τουντσάι Οζκάν (κεμαλικός δημοσιογράφος στη φυλακή) και Γιαλτσίν Κιουτσούκ (κεμαλικός συγγραφέας, στη φυλακή), και οι επιθετικοί της ομάδα, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP) και ο Selahattin Ντεμιρτάς (συν-πρόεδρος του κύριου κουρδικού κόμματος BDP). "

Ο Paul Auster είναι ανίδεος, σύμφωνα με τον Ερντογάν

Επιτέθηκε επίσης στον Paul Auster, Αμερικανό συγγραφέα, χαρακτηρίζοντας τον «αδαή». Στη  1η Φεβρουάριου, ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπλώσει κριτική προς τον Αμερικανό συγγραφέα ο οποίος είχε δικαιολογήσει την άρνησή του να επισκεφθεί την Τουρκία επειδή δεκάδες δημοσιογράφοι φυλακίζονται εκεί. 
«Τι ανίδεος άνθρωπος είσαι!», είχε δηλώσει σε μια συγκέντρωση στην Άγκυρα.

Η Τουρκία είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους, με 105 φυλακισμένους, κυρίως Κούρδους.

Ο υπουργός Εσωτερικών: Θα σε απελευθερώσουμε με την εξόντωση σου

Στις 5 Φεβρουαρίου, πέφτει μια άλλη χιτλερική δήλωση, μετά τη σύλληψη περίπου πενήντα ατόμων μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφων, κατά τις συγχρονισμένες επιχειρήσεις εναντίον του BDP. 
Αυτή τη φορά, είναι ο υπουργός Εσωτερικών Idris Ναΐμ Σαχίν, ο οποίος μιλάει στην Αδριανούπολη προς όσους αναζητούν την ελευθερία, περιλαμβανομένου του κουρδικού κόμματος BDP. 
«Προσπαθούμε να σε ελευθερώσουμε, την δομή σου, τους αυτονομιστές και τις προεκτάσεις τους, εξοντώνοντας εσένα και αυτούς που σε κάνουν να μιλήσεις. Αυτό ακριβώς κάνουμε».

Ο ίδιος υπουργός είχε δηλώσει στις 26 Δεκεμβρίου 2011 ότι η «τρομοκρατία» υποστηρίζεται μέσω της ζωγραφικής, της ποίησης και άρθρων, αλλά επίσης μέσω καλλιτεχνικών και επιστημονικών πρακτικών ακόμα». (...)
Υπάρχει και άλλος πυλώνας της τρομοκρατίας: ο ψυχολογικός τρόμος, η επιστημονική τρομοκρατία. Υπάρχει και μια πίσω-αυλή που τροφοδοτεί την τρομοκρατία. Υπάρχει επίσης προπαγάνδα (...) Ορισμένοι δικαιολογούν την τρομοκρατία και την υποστηρίζουν, μέσω της ζωγραφικής με την προβολή της επάνω στον καμβά, άλλοι την αντανακλούν στην ποίηση ή γράφοντας άρθρα (...) Με αυτόν τον τρόπο μάχονται εναντίον εκείνων (των δυνάμεων ασφάλειας) που παλεύουν κατά της τρομοκρατίας».

Ρατσιστική δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού

Ρατσιστικές δηλώσεις προήλθαν και από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπουλέντ Arinc. 
«Είναι αδύνατο να χορηγήσουμε το δικαίωμα της διδασκαλίας της κουρδικής γλώσσας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έως το πανεπιστήμιο. 
Πιστεύετε ότι η εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα μπορεί να είναι καλής ποιότητας; 
Είναι η κουρδική μια γλώσσα του πολιτισμού; 
Δεν πιστεύουμε στην διδασκαλία της μητρικής γλώσσας με αυτό τον τρόπο», δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου, στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δικαίωμα εκπαίδευσης στην κουρδική γλώσσα.

Τα νέα από τη Μεσοποταμία

Δεν υπάρχουν σχόλια: