Translate

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Τα νέα από τον Δία αμφισβητούν την αφήγηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη

 Τα νέα από τον Δία αμφισβητούν την αφήγηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη

της Λιλιάν Χελντ-Κάουαμ.


«Ανακαλύψαμε ένα τεράστιο κύμα θερμότητας 700°C στην υψηλή ατμόσφαιρα του Δία που εκτείνεται σε 130.000 χιλιόμετρα (πλάτους 10 Γαιών)! Ρίχτηκε από τα ζεστά πολικά σέλα προς τον ισημερινό με ταχύτητα 2700 χλμ/ώρα, αφού πυκνοί ηλιακοί άνεμοι έπληξαν τον Δία». Με αυτά τα λόγια, ο Δρ James O'Donoghue της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) μοιράστηκε τα πρόσφατα ευρήματά του στο Twitter.

Αυτό σημαίνει ότι η Γη δεν είναι ο μόνος πλανήτης που να έχει δυσκολίες λόγω των ηλιακών εκρήξεων.

Μια πανοραμική θέα των ανώτερων ατμοσφαιρικών θερμοκρασιών του Δία, 1.000 χιλιόμετρα πάνω από τις κορυφές των σύννεφων. Ο Δίας εμφανίζεται πάνω από μια εικόνα για το περιβάλλον. Σε αυτή τη στιγμιότυπη εικόνα, η περιοχή του σέλαος (κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε κίτρινο/λευκό) φαίνεται να έχει εκπέμψει ένα τεράστιο κύμα θέρμανσης σε πλανητική κλίμακα προς τον ισημερινό. Το φαινόμενο έχει μήκος πάνω από 130.000 χιλιόμετρα ή 10 διαμέτρους της Γης και είναι εκατοντάδες βαθμοι θερμότερο από το φόντο.
Πίστωση: Χαμπλ /
NASA / ESA / Α. Σάιμον (NASA GSFC) / Τζέι Σμιτ, Τζέιμς Ο'Ντόνογκουε https://scitechdaily.com/spectacular-planetary-scale-heat-wave-discovered-in-jupiters-atmosphere/

Αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα

Στην πραγματικότητα, η υπαρξιακή αναταραχή του κόσμου μας επιβάλλεται από την διαστημική μετεωρολογία. Και αυτού του είδους ο ισχυρισμός δεν γίνεται από ψευδο-συνωμοσιολόγους, αλλά διατυπώνεται από τον Tzu-Wei Fang, ειδική στις ηλιακές καταιγίδες και επιστήμονα του διαστήματος στο Κέντρο Πρόβλεψης του Διαστημικού Καιρού (SWPC, Space Weather Prediction Center) της NOAA.

Μιλώντας στις 8 Αυγούστου, η Tzu-Wei Fang, διαστημική επιστήμονας στο Κέντρο Πρόβλεψης του Διαστημικού Καιρού (SWPC, Space Weather Prediction Center) της NOAA, ανακοίνωσε ζοφερές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια:

«Όλα όσα έχετε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν σημασία», είπε η Φανγκ, όπως αναφέρεται στο SpaceNews. «Όλα όσα μάθατε τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα εφαρμόζονται τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Πράγματι, η χαμηλή τροχιά της Γης ήταν εξαιρετικά ταραχώδης αυτές τις μέρες, καθώς ο Ήλιος πλησιάζει το τελευταίο ηλιακό του μέγιστο, μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα».

Η Φανγκ και οι συνεργάτες της προειδοποίησαν ότι οι μικροί δορυφόροι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις επακόλουθες ηλιακές καταιγίδες και ότι οι φορείς εκμετάλλευσης μικρών δορυφόρων δεν αντιδρούν ή δεν προσαρμόζονται επαρκώς σε αυτό που συμβαίνει τακτικά στον κύκλο ζωής του Ήλιου.


Tzu-Wei Fang, Φυσική της Ιονόσφαιρας και Θερμοσφαιρική φυσική· Ολική Ατμοσφαιρική Σύζευξη· Ιονόσφαιρική Ηλεκτροδυναμική· Αριθμητικές Προσομοιώσεις – Ινστιτούτο Διαστημικής Επιστήμης, Εθνικό Κεντρικό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Φυσικής της Ατμόσφαιρας της Ταϊβάν, Εθνικό Κεντρικό Πανεπιστήμιο, Ταϊβάν – Tzu-Wei.Fang@noaa.gov

Τι είναι η διαστημική μετεωρολογία;

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω με τις ανακοινώσεις της Fang ή του James O'Donoghue, μια μικρή παύση είναι απαραίτητη για τον ορισμό της διαστημικής μετεωρολογίας.

 «Η διαστημική μετεωρολογία αναφέρεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες της μαγνητόσφαιρας, της ιονόσφαιρας και της θερμόσφαιρας της Γης λόγω του Ήλιου και του ηλιακού ανέμου που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία και την αξιοπιστία των διαστημικών και επίγειων συστημάτων και υπηρεσιών ή να απειλήσουν τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων ή την υγεία τους.

Η διαστημική μετεωρολογία ασχολείται με φαινόμενα που συμπεριλαμβάνουν το περιβάλλοντα πλάσμα, τα μαγνητικά πεδία, τις ακτινοβολίες, τις ροές σωματιδίων στο διάστημα και πώς αυτά τα φαινόμενα μπορούν να επηρεάσουν τα κατασκευασμένα συστήματα από τον άνθρωπο. Εκτός από τον Ήλιο, μη ηλιακές πηγές όπως οι γαλαξιακές κοσμικές ακτίνες μπορούν να θεωρηθούν ως διαστημική μετεωρολογία, καθώς μεταβάλλουν τις συνθήκες του διαστημικού περιβάλλοντος κοντά στη Γη.1. 

Ηλιακές κηλίδες και εκρήξεις

Οι περιοδικές αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου επηρεάζουν τη συχνότητα των ηλιακών κηλίδων, γεγονός το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τη συχνότητα των ηλιακών εκρήξεων.

Αυτές οι εκρήξεις στέλνουν κύματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας στο ηλιακό σύστημα, μερικά από τα οποία φτάνουν στην γήινη ατμόσφαιρα.2.

«Αλλά ενώ ο 11ετής ηλιακός κύκλος είναι προβλέψιμος, ο τρέχων κύκλος, ο οποίος ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019, αποδεικνύεται πιο επεισοδιακός από το αναμενόμενο».

Ο σημερινός ηλιακός κύκλος αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας, όταν η ηλιακή δραστηριότητα θα είναι ακόμη πιο έντονη. Ως εκ τούτου, ορισμένοι φοβούνται ότι οι μικροί δορυφόροι που περιέχουν έτοιμα προς χρήση εξαρτήματα θα μπορούσαν να καούν από τις μελλοντικές ηλιακές καταιγίδες, καθώς αυτές οι μονάδες δεν σχεδιάστηκαν για να αντέξουν αυτό το επίπεδο κινδύνου.

«Εν ολίγοις, ο τρέχων ηλιακός κύκλος είναι πιο ταραχώδης και συνεπώς το μέλλον παρουσιάζει εκπλήξεις, επειδή τίποτα δεν φαίνεται να είναι πραγματικά υπό έλεγχο. Κάτι που είναι φυσιολογικό για κάθε σκεπτόμενο... »

Ένα θεαματικό κύμα θερμότητας ανιχνεύθηκε στον Δία

Επιστροφή στις εντυπωσιακές πληροφορίες για τον Δία. Το κύμα θερμότητας προκλήθηκε πιθανότατα από έναν παλμό πλάσματος ηλιακού ανέμου που προσέκρουσε στο μαγνητικό πεδίο του Δία. Αυτό θα είχε διεγείρει τη θέρμανση του σέλαος και θα ανάγκαζε τα θερμά αέρια να διαστέλλονται και να εξαπλώνονται προς τον ισημερινό. Για περισσότερες εξηγήσεις, δείτε το παρακάτω βίντεο. Για μεταφράσεις, ενεργοποιήστε τον σύνδεσμο YouTube. 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον μας σε αυτόν τον ιστότοπο είναι να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει πέρα από την αφήγηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία έχει αμφισβητηθεί από πολλούς επιστήμονες. Η μαλαισιανή μελέτη (που εγκρίθηκε από το Institute of Physics) μας είχε επιβεβαιώσει εξάλλου ότι η πίστα των ηλιακών εκρήξεων αποτελούσε μεγαλύτερο κίνδυνο από τις εκπομπές του CO2 από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.3.


Θέση του Δία σε σχέση με τη Γη και τον Ήλιο

Η αστρονομική μονάδα (au) είναι η μονάδα μέτρησης που αντιστοιχεί στη μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου, ήτοι περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα (ακριβώς 149.597.870,7 χιλιόμετρα), ενώ η απόσταση Δίας – Γης φέρεται να είναι 778.300.000 χιλιόμετρα, ή 5,2 au 4.

Και εδώ είναι το μέγεθος των διαφόρων πλανητών. Ο Δίας είναι 11 φορές μεγαλύτερος από τη Γη.

Τι μπορούμε να συμπεράνουμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας;

Ο Δίας είναι επομένως πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο μακριά από τον Ήλιο από τη Γη. Ωστόσο, μας λένε ότι βιώνει ένα εντυπωσιακό κύμα καύσωνα κυρίως λόγω των ηλιακών ανέμων. Ταυτόχρονα, μας λένε ότι η αστάθεια του κλίματος της γης, (πολύ πιο κοντά στον ήλιο από τον Δία!) οφείλονται στις εκπομπές του CO2 από τους γήινους κατοίκους της. Παράλογο σύμφωνα με τα στοιχεία που βάζουμε άκρη σε άκρη.

Μια αδικαιολόγητη ενεργειακή ακολασία που δεν εγείρει ερωτήματα

Και αν η αιτία όλων των κακών ήταν μόνο η δραστηριότητα των κατοίκων της Γης, τότε:

• Πώς εξηγούνται οι Χειμερινοί Ασιατικοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Σαουδική Αραβία; Σκι στην έρημο και όλο το χρόνο! Στις πλαγιές του όρους Μαδιάμ, η ορεινή περιοχή όπου «οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν το χειμώνα και είναι γενικά κάτω δέκα βαθμούς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους», όπως επισημαίνουν οι υποστηρικτές του γιγαντιαίου έργου, δεν είναι γνωστή για τις έντονες χιονοπτώσεις της. Μετά από τους χειμερινούς αγώνες στο Πεκίνο, όπου το πάγωμα και το ξηρό κρύο επέτρεψαν στους διοργανωτές να παράγουν τεχνητά χιόνι, φαίνεται ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο. Οι υπεύθυνοι διασφαλίζουν ότι οι πλαγιές θα είναι ανοιχτές όλο το χρόνο, σε υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Αναμένουν σχεδόν 700.000 επισκέπτες και 7.000 μόνιμους κατοίκους έως το 20305.

Και αυτό το ενεργειακό βάραθρο υποτίθεται ότι πληροί τα πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030;

• Πώς δικαιολογείται η εκτόξευση ενός δορυφόρου εναντίον ενός μετεωρίτη ως εκπαιδευτική άσκηση εκτός οποιασδήποτε πραγματικής απειλής (αν πιστέψουμε την ανακοίνωση); Τι σημαίνει μια τέτοια άσκηση από την άποψη της ρύπανσης αν τη συγκρίνουμε με την κατανάλωση ενέργειας μιας χώρας όπως η Ελβετία; Εάν η ανθρώπινη δραστηριότητα εμπλέκεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη, θα ήταν συνετό να μας ανακοινώσουν πληροφορίες σχετικά με την άσκηση της NASA με την κατανάλωσή της σε ενεργειακές μονάδες, έτσι δεν είναι;

«... να δοκιμαστεί μια τέτοια τεχνική. Με το όνομα DART, για "Double Asteroid Redirection Test" (ακρωνύμιο που σημαίνει επίσης "βελάκι" στα αγγλικά), επιτρέπει στη NASA να εκπαιδεύεται σε περίπτωση που ένας αστεροειδής απειλεί να χτυπήσει τη Γη μια μέρα.»
https://www.rts.ch/un-vaisseau-de-la-nasa-a-percute-un-asteroide-afin-de-le-devier-une-premiere

• Πώς δικαιολογείται η κατανάλωση ενέργειας των μυριάδων δορυφόρων που στέλνονται ο ένας ή ο άλλος στο διάστημα; Πώς στέλνει ο Elon Musk 49 τέτοιους δορυφόρους γνωρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις ηλιακές καταιγίδες; 40 καταστράφηκαν από μια ηλιακή εκκένωση. Τι αντιπροσωπεύει η άσκηση όσον αφορά πρώτα την κατανάλωση ενέργειας και τη ρύπανση του διαστήματος και σε συνέχεια τη ρύπανση της γης;

40 δορυφόροι της Space X κάηκαν μετά από λίγες μέρες ζωής...
https://www.aljazeera.com/2022/2/9/spacex-satellites-are-tumbling-out-of-orbit-after-solar-storm 

Οι περισσότεροι από την πρόσφατη παρτίδα δορυφόρων Starlink που εκτοξεύθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 2022, μπορεί να έχουν εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης ή θα το κάνουν σύντομα, επειδή μια πρόσφατη γεωμαγνητική καταιγίδα εμπόδισε τους δορυφόρους να φτάσουν στην προγραμματισμένη τροχιά τους, δήλωσε η SpaceX. Τον Φεβρουάριο, εκτοξεύτηκαν περισσότεροι από 2.000 δορυφόροι Starlink, μέρος ενός αστερισμού που παρέχει δορυφορική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές και στο μεγαλύτερο μέρος της Γης.

Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό ένας ή περισσότεροι από τους δορυφόρους να έχουν επίστρεψε ξανά πρόσφατα στην ατμόσφαιρα πάνω από την Καραϊβική. Αυτό το βίντεο με κάμερες που παρακολουθούν τον ουρανό του Πουέρτο Ρίκο, από την Sociedad de Astronomia del Caribe, δείχνει ένα ενδιαφέρον γεγονός που φαίνεται να σχετίζεται: πρώτον, ένα αντικείμενο φαίνεται να διαλύεται, με αξιοσημείωτο κατακερματισμό, χαρακτηριστικό των διαστημικών σκουπιδιών. Εντυπωσιακά γραφικά εμφανίζονται στιγμές αργότερα, καθώς μόλις ένα λεπτό αργότερα, ένα μεγαλύτερο αντικείμενο φαίνεται σε ένα θεαματικό συμβάν αποσύνθεσης και οι ειδικοί της παρακολούθησης δορυφόρων συμφωνούν ότι το γεγονός πιθανότατα σχετίζεται με τους δορυφόρους Starlink που εκτοξεύτηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 2022. Αποδεικνύεται ότι μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη.6.

Το ηλιακό πανί LightSail 2 - Η αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας έχει επίσης ταλαιπωρήσει το LightSail2, ένα σχέδιο της Planetary Society που εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 2019. Ο δορυφόρος, με το ηλιακό του πανί 344 τετραγωνικών ποδιών (32 τετραγωνικών μέτρων), αναμένεται τώρα να καεί στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή φέτος λόγω πρόσθετης ηλιακής δραστηριότητας.
https://gizmodo.com/lightsail-2-mission-nears-end

Βλέπουμε έτσι ότι τα κράτη ζητούν από τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στα άκρα, την ίδια στιγμή που έργα που λάμπουν από μια μορφή ενεργειακής ακολασίας επαινούνται από τον έναν και από τον άλλο και ότι ταυτόχρονα ανεξέλεγκτες ηλιακές δυνάμεις απελευθερώνονται στο διάστημα. Εν τω μεταξύ, κανείς δεν θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει το κοινό για τους πιθανούς κινδύνους που το απειλούν... πραγματικά. Liliane Held-Khawam

πηγήLiliane Held-Khawam

1.    https://www.aeronomie.be/meteo-spatiale-effets-lenvironnement-spatial-lactivite-humaine

2.    https://gizmodo.com/solar-storms-satellite-damage

3.    https://lilianeheldkhawam.com/2022/07/24/le-climat-modifie-par-la-variabilite-des-activites-solaires-une-etude-malaisienne-2019

4.    https://www.alloprof.qc.ca/fr/eleves/bv/sciences/les-unites-utilisees-en-astronomie-s1391

5.    https://www.watson.ch/Fou et futuriste : voici le projet saoudien des Jeux asiatiques d’hiver

6.    https://gizmodo.com/spectacular-video-shows-starlink-satellite-disintegration

Les nouvelles de Jupiter mettent à mal le narratif sur le réchauffement climatique (reseauinternational.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια: