Translate

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

«Ο ανέντιμος ρόλος του ΝΑΤΟ»: ο εγγονός de Gaulle για την ύπαρξη αμερικανικής ατζέντας στην Ουκρανία

 

Μια αξιοσημείωτη ομιλία, που αναπαράγεται σε βίντεο (10 λεπτά) από τον Pierre De Gaulle, εγγονό του στρατηγού de Gaulle, σχετικά με τον «ανέντιμο ρόλο του ΝΑΤΟ και την ύπαρξη μιας αμερικανικής ατζέντας στην Ουκρανία».

Αυτή η ομιλία, που προφανώς καταγράφηκε από το RT, (απαγορευμένο μέσο ενημέρωσης αλλά το διαβάζουμε, χάρη σε μια παράκαμψη από τον ιστότοπο Rumble), έρχεται σε αντίθεση με τους επίσημους λόγους των σημερινών ηγετών μας, των οποίων η ΗΠΑϊκή και νατοϊκή έμπνευση είναι πλέον φανερή.  

Ντομινίκ Ντελαγουάρντε

***

Στη ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία, ο εγγονός του στρατηγού ντε Γκωλ μίλησε για την ουκρανική σύγκρουση. Επέκρινε δριμύτατα τις Δυτικές πολιτικές για το ζήτημα, κατηγορώντας μεταξύ άλλων το Παρίσι για «υποταγή στο ΝΑΤΟ».

Στις 14 Ιουνίου, η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία πραγματοποίησε επίσημη δεξίωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πολλούς προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων ξένων διπλωματών, πολιτιστικών προσωπικοτήτων και εκπροσώπων ενώσεων συμπατριωτών.

Μεταξύ των ομιλητών, ο εγγονός του στρατηγού ντε Γκωλ εξέφρασε την προσήλωσή του στη γαλλορωσική φιλία, αποδοκιμάζοντας τους πολλαπλούς παράγοντες που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσαν να την καταστρέψουν.

Η Δύση άφησαν τον Ζελένσκι, τους ολιγάρχες του και τις νεοναζιστικές στρατιωτικές ομάδες να εγκλωβιστούν σε μια σπείρα πολέμου.

«Έρχομαι εδώ για να πω δυνατά και καθαρά ότι είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και να πω ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε την ένωση και την ασφάλεια της ηπείρου μας, καθώς επίσης την ισορροπία, την πρόοδο και την ειρήνη όλου του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων, πριν εκφωνήσει την άποψή του σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με τον ουκρανικό φάκελο.

 «Ο καθένας αναγνωρίζει σήμερα την ευθύνη των Ηνωμένων Πολιτειών στην τρέχουσα σύγκρουση, τον καταστροφικό ρόλο του ΝΑΤΟ που συνεχώς επεκτείνεται και την απερίσκεπτη πολιτική της ουκρανικής κυβέρνησης. H τελευταία, με όμορφες υποσχέσεις και καθώς τρέφεται από αμερικανικές και ευρωπαϊκές αυταπάτες, έχει ασκήσει μια πολύ κατακριτέα πολιτική απέναντι στους ρωσόφωνους πληθυσμούς του Ντονμπάς, πολλαπλασιάζοντας διακρίσεις, απάτες, εμπάργκο και βομβαρδισμούς», δήλωσε ο απόγονος του υποκινητή της έκκλησης της 18ης Ιουνίου.

Λυπάμαι που η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύεται να υποταχθεί στο ΝΑΤΟ και, ως εκ τούτου, στην αμερικανική πολιτική [...], το ΝΑΤΟ καταπίνει την Ευρώπη.

Και σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Δυτικοί δυστυχώς άφησαν τον Ζελένσκι, τους ολιγάρχες του και τις νεοναζιστικές στρατιωτικές ομάδες να εγκλωβιστούν σε μια σπείρα πολέμου».

Πάντα σχετικά με την ουκρανική σύγκρουση, ο Pierre de Gaulle προειδοποίησε για το ποιά θεωρεί ότι είναι η  αμερικανική ατζέντα στην Ευρώπη. «Τι θέλουν οι Αμερικανοί αν όχι να προκαλέσουν μια νέα αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης, μοναδικός σκοπός της οποίας είναι να αποδυναμώσει και να διχάσει την Ευρώπη για να επιβάλει τις οδηγίες τους, την οικονομία και το σύστημά τους;», διερωτήθηκε.

«Λυπάμαι που η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύεται να υποταχθεί στο ΝΑΤΟ και συνεπώς στην αμερικανική πολιτική [...], το ΝΑΤΟ καταπίνει την Ευρώπη», θρήνησε, αποδοκιμάζοντας την επιστροφή της χώρας του στην ολοκληρωμένη διοίκηση της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπό την προεδρία του Νικολά Σαρκοζί.

«Από τότε, οι Αμερικανοί δεν μιλούν πλέον στη Γαλλία και δεν μας θεωρούν πλέον ισχυρό και ανεξάρτητο έθνος», ανέφερε, υποστηρίζοντας το σκεπτικό του από την πρόσφατη υπόθεση των υποβρυχίων, η οποία προκάλεσε τριβές μεταξύ Ουάσινγκτον και Παρισιού.

« Rôle funeste de l’OTAN » : le petit fils de Gaulle sur l'existence d'un agenda américain en Ukraine (reseauinternational.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια: